Refuserat
 
     
 

 

Refuserat av Jönköpings Posten

Att vara liberal är att vara falsk

Förbudspartiet Liberalerna upprörs över att Svensk-Kubanska Föreningen får hålla ett möte på HLK om något så till synes harmlöst som utbildning på Kuba. Ja, faktum är att liberalerna upprörs varje gång Svensk-Kubanska håller ett möte. Det oavsett om det hålls på en skola, bibliotek eller annan offentlig lokal. I sin ”frihetssträvan” försöker liberalerna förbjuda Svensk-Kubanskas alla aktiviteter.

I svenska media går drevet mot Kuba. Vi får aldrig höra att landet har ett utbildningssystem som i internationella jämförelser placerat det på en topposition (Enligt Världsbanken och FN). Kuba har redan uppfyllt FN:s millenniemål vad gäller fattigdomsbekämpning. Landet har en bättre sjukvård och lägre barnadödlighet än USA. Människosynen framgår med all önskvärd tydlighet om man jämför Kubas agerande vid sommarens jätteorkan ”Dennis”, med USA:s i samband med orkanen ”Katrina”. Det fattiga Kuba klarade det otroligt mycket bättre än det rika USA.

I motsats till många, många av de länder som liberalerna aldrig protesterar mot, så förekommer inga politiska mord eller avrättningar på Kuba. Det förekommer ingen tortyr eller ”försvinnanden”. Det förekommer inga fängslanden utan rättegång eller dom (som i USA). De ”politiska” fångar som liberalerna säger sig ömma för är de egna vännerna, som mot betalning från främmande makt försöker störta det system som kubanerna själva valt.

Liberalerna är drivande i kampanjen mot Kuba. De har gjort sig till talesmän för USA:s utrikespolitik och vill ha svenskt deltagande i kriget i Irak, svenskt NATO-medlemskap, en USA-attack mot Iran. Ja, de går så långt att de öppet hyllar USA:s fångläger på Guantanamobasen på Kuba, det som av Amnesty betecknas som vår tids Gulag. (I en artikel av ungliberalernas ordförande Malm). Och eftersom USA:s politiker är besatta av tanken att ta kontrollen över Kuba, så är liberalerna det också.

Liberalerna har nära kontakter med terroristorganisationer i Miami och har bjudit in såväl terrorister (fast de är ”goda” terrorister då de utför attentat mot Kuba), som CIA-agenter till Sverige. Liberalerna deltar i olika USA-finansierade konferenser tillsammans med tidigare Pinochet-medarbetare och andra tortyr- och diktaturanhängare, i syfte att konspirera mot Kuba. USA lägger i år fler miljoner än någonsin på att finansiera tidningar, journalister och politiker för att driva propaganda mot Kuba. De svenska liberalerna är en av de grupper som får del av dessa pengar.

Zoltan Tiroler

Infört på ELAK 2005-10-04

 

tillbaka till REFUSERAT     eller     uppåt

 

 
© 2005 Svensk-Kubanska Förening. All rights reserved.
ELAK       http://elak.svensk-kubanska.se 

Webmaster: di@j
Uppdaterat: 2005-10-04