Refuserat av Dagens Nyheter

Vem kan USA lita på?

Oberoende demokrater kallar A. Gainza dem, och beklagar arresteringar på Kuba. Gainza vet nog väl det som massmedia effektivt döljer, att de är betalda femtekolonnare. 5-20 gånger normala månadslöner har de fått, förutom dyrbar teknisk utrustning och passerkort till USAs intressekontor i Havanna, så att de kunnat komma och gå fritt när som helst på dygnet.

Det öppna stödet till "oberoende" har sedan 1997 uppgått till över 20 miljoner dollar enligt US-AID som också meddelar att det bara är en liten del av pengaflödet. Dess öppna budget för 2003 är 7 miljoner dollar. Och betalt eller inte är det självklart ett brott i vilket land som helst, att direkt samarbeta med fientlig makts krigföring.

Här handlar det om USAs ekonomiska krigföring som beledsagas av terroraktioner organiserade av Miamimaffian. Det är den Kubansk-Amerikanska Stiftelsen som tillsammans med Israel-lobbyn är den starkaste i USA och som demonstrerat och krävt "Först Irak, sedan Kuba". I Florida-träsken tränar väpnade ligor med FBIs och CIAs fulla vetskap, och förbereder sig att ingå i "det nya Kubas militärmakt". Och presidentbrodern Jeb, guvernör i Florida, umgås öppet med ökända terrorister samtidigt som FBI fängslar dem som avslöjar terroristernas planer.

I rättegångarna i Havanna visade det sig att de kubanska myndigheterna vetat allt om USAs "demokratirörelse". Flera av de ledande "oberoende" trädde fram som säkerhetsagenter som gått in för tio år sedan när USA drog igång sitt Kuba-projekt för att inte bara svälta ut kubanerna, utan också skapa en grupp femtekolonnare för att återta kontrollen över ön.

Ordförandena i "Oberoende journalisters förening", "Oberoende läkare", "Människorättspartiet", sekreteraren i "rörelsens" samordning m fl trädde fram och avslöjade alla detaljer i den omstörtande verksamhet som organiserats på USAs intressekontor.

Det borde ju vara en fantastisk historia för massmedia, men de spelar med USA och låtsas att stackare, "som bara uttryckt sin mening", orättfärdigt dömts till långa fängelsestraff. Med den principen för nyhetsförmedling, som inte är ny, har Kuba fått betala ett högt pris för avslöjandet av USAs planer. Men till USA-regimen har budskapet nog nått fått fram att hela deras Kuba-projekt var - och är ? - infiltrerat upp till högsta nivå. Och inte bara på USA-kontoret i Havanna måste de undra över vad som är sant och falskt, och om det finns någon bland deras "oberoende" som de kan lita på.

Eva Björklund

Infört på ELAK den 29 april 2003

till REFUSERAT     eller     uppåt


© 2003 Svensk-Kubanska Förening. All rights reserved.
ELAK       http://www.elak.svensk-kubanska.se       webmaster: di@j