Frige De Fem Kubanerna! -- Kampen Fortsätter!

DE 5 KUBANERNA
Gerardo Hernándeztvå gånger livstid
Antonio Guerrero livstid
Ramón Labañino livstid
Fernando González 19 års fängelse
René González 15 års fängelse

Vi kräver att USA:s George W. Bush genast friger dem!
De är hjältar som i USA, med risk för sina liv, kämpade mot terrorismen.

De fem kubanerna dömdes till dessa långa straff av en hatiskt inställd domstol i Miami som hade domen klar innan rättegången ens inleddes. De fem kubanerna spreds sedan ut till olika fängelser långt från varandra i USA i syfte att bryta ned dem. Men detta har endast inneburit att kampen för att få dem frigivna samtidigt har spritts och stärkts i de olika delstaterna i USA där fängelserna är.

Den globala solidaritetsrörelsen för Kuba bidrog till Kubas egen kamp år 2000 för att få den kidnappade lille pojken Elian fri från Miami-maffian och åter hem till Kuba. Den kampen drevs till seger. Många USA-medborgare fick upp ögonen för Miami-maffian och för Washingtons lögnaktiga Kuba-politik.

Nu gäller det att få USA:s makthavare att släppa de fem kubanerna, som med stort mod nästlade sig in i extremhögerns anti-kubanska Miami-organisationer för att skaffa information om deras terroristplaner så att Kuba kunde varnas och stoppa dem. Vi har i färskt minne, t.ex. hur Kuba år 2000 i Panama avslöjade mordförsöket mot Fidel Castro, så att sprängämnen kunde beslagtas och gärningsmännen gripas. Ett annat fall är april 2001 då beväpnade mördare greps när de landsteg på Kuba. I sådana fall är det Kubas säkerhetsarbete som visat sin effektivitet. De fem fängslade kubanerna har fullföljt sina riskfyllda uppdrag med stort mod och stora personliga uppoffringar. De är verkliga hjältar.

Över 40 kommittéer har redan bildats i över 30 länder. Svensk-Kubanska Föreningen har startat byggandet av en kommitté på nationell basis med aktiva som går i spetsen för arbetet på så många håll som möjligt. Vi går ut med ett flygblad och en namnlista med kravet "Frige de fem kubanerna!" Flygbladet kan kopieras på vanliga kopieringsmaskiner och göras dubbelsidigt och klippas itu så att man snabbt får flera hundra i A5-format. Kontakta Svensk-Kubanska Föreningen på din ort eller centralt för mer information!

Du kan också skriva uppmuntrande brev till de 5! ELAK har adresserna!

Infört på ELAK den 17 september 2002

till PÅGÅENDE AKTIONER     eller     uppåt


© 2002 Svensk-Kubanska Förening. All rights reserved.
ELAK       http://www.elak.svensk-kubanska.se       webmaster: di@j