Debatt
 
     
 
Först tryckt i Upsala Nya Tidning 31/8 2001

ALLA VÄLKOMNA TILL KUBASEMINARIUM

Vi ser fram emot att diskutera Kuba på lördag, skriver Daniel Ericsson och Kerstin Olerud.

Lördagen den 1 september arrangerar Svensk-kubanska föreningen tillsammans med ABF, Aguascalientes, Afrikagrupperna, Cetal, KPML(r), RKU och Ung vänster ett seminarium om Kuba.
Detta retar tydligen upp Malm och Skälstad till den grad att de beskyller Svensk-kubanska föreningen för att vara odemokratisk. Motiveringen är att vi inte bjudit in oppositionen.
Förra våren anordnade Svensk-kubanska en offentlig debatt mellan Kersti Kollberg, debattredaktör på UNT och synnerligen fientligt inställd till det kubanska systemet, och Eva Björklund, då ordförande i föreningen. Debatten och den efterföljande diskussionen, där alla åsikter om Kuba fanns representerade, finns inspelad på band för den intresserade.

Mänskliga rättigheter

Den här gången bestämde vi oss för att arrangera ett seminarium. På schemat finns flera föredrag om bl a mänskliga rättigheter, demokrati och välfärd på Kuba. Alla är välkomna att delta, ställa frågor och diskutera.
Det skulle aldrig falla oss in att kritisera vilka ungliberalerna väljer att bjuda in som talare på sina möten. Vi antar att det kubanska kommunistpartiet inte alltid är representeratpå LUF:s Kubaseminarier.
Svensk-kubanska föreningen anser att den kubanska revolutionen, trots sina brister, skapat ett brett och unikt folkligt deltagande, en välfärd vida överlägsen sina grannar och en långt framskriden jämlikhet mellan både kön och ras. Därför stöder vi den kubanska revolutionen.
Vi vet att ungliberalerna tycker annorlunda, och vi ser fram emot att diskutera dessa frågor på lördag. Välkomna!

Daniel Ericsson
Kerstin Olerud
Svensk-kubanska föreningen i Uppsala

Infört på ELAK 2001-09-05

till DEBATTsidan     eller     uppåt

 

 
© 2004 Svensk-Kubanska Förening. All rights reserved.
ELAK       http://elak.svensk-kubanska.se 

Webmaster: di@j
Uppdaterat: 2004-03-04